torsdag den 1. november 2012

Miljøkarakteristik af Nymosen

Nymosen var et sted i Vangede som blev brugt til alt. Det var begrænset hvad Vangede havde at gøre godt med når der skulle holdes arrangementer, hemmelige møder blandt børnene eller når man skulle noget andre ikke måtte kende til. Et uddrag fra bogen som pænt beskriver hvad Nymosen blev brugt til:
"Det var i Nymosen der var Sommerfest. Det var i Nymosen der var Børnehjælpsdags-bazar. Det var i Nymosen man brændte Sankt Hans-bål, og man foretrak Nymosen fremfor dét ved Gentofte Sø, for derovre var der sangkor og tale af en fed borgmester... Det var i Nymosen man kunne sætte drager op. Det var i Nymosen man kunne spille uorganiseret fodbold. Det var i Nymosen man kunne slås."
- Side 81
Dette citat siger også noget om personmiljøet, det at man foretrak Nymosen over Gentofte sø, for der var jo fin korsang og en kedelig fed borgmester, og det var jo ikke det man som Vangede borger interesserede sig for. Igen kan man se hvad det var for slags mennesker der boede i Vangede, mennesker som ikke var så godt stillet, socialt såvel som økonomisk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar