torsdag den 29. november 2012

''Bedst og værst i Nyborg'' - Mia Lunde og Jonas

Bedst og værst i Nyborg

Midtbyen

Vores første fokuspunkt var midtbyen (''gågaden'') og her var det første vi blev mødt af vejarbejde. Det havde en kedelig effekt og gav ikke ligefrem noget lækkert indtryk! Omvendt kan man sige, at for at der skal ske forbedringer, så skal der arbejdes nogen gange.

Nyborg er fyldt med ældre og meget smukke bygninger med flotte detaljer og det er bevaret helt ind i gågaden. Det giver en hyggelig stemning og det gør bestemt ikke noget, at modernitet og ældre bygninger falder sammen. Det lykkedes i hvert fald ret godt!


Det er ikke umuligt, at der snart kommer lovforslag om, at alle butikker skal være handicapsvenlige dvs. gode forhold for f.eks. kørestolsbrugere. Flere steder i Nyborg var der ramper op til butikker og generelt er der gode forhold her, så her står Nyborg ikke foran en kæmpe udfordring, hvis dette skulle blive et krav. Her ses det hos Nordea Bank:


Generelt kan midtbyen kritiseres for at være uoverskuelig. Det er en skam, at gaderne går parallelt med hinanden og ikke er én lang gade. Det ville gøre det hele mere samlet og nemmere som shopper. Det er et klart minus ved midtbyen, da det bliver usammenhængende og forvirrende.
Som set på billedet herunder skal Nyborg dog have ros for, at have samlet en række supermarkeder på ét sted og det giver rigtig gode indkøbsmuligheder som kunde i Nyborg. Det er altid let at finde et alternativ hvis der er noget den ene butik ikke kan klare, så kan det formentlig findes ved nabobutikken 20 meter længere ned ad gaden. Her ses Kvickly, Aldi og Netto som ligger lige ved siden af hinanden.
Nyborg midtby mangler lidt et samlingspunkt. På de enkelte gader er der placeret forskellige bænke, men det er ikke noget som for alvor tiltrækker mennesker. Her hos Kvickly er der sat nogle større bænkearrangementer op og det er faktisk et meget godt initiativ til et samlingspunkt. Måske ikke for byen i helhed, men for dette mindre område. Desuden nyder natklubben Bastian godt af bænkene, da gæsterne benytter dem flittigt. De var ikke i brug da vi kom forbi, men vejret var heller ikke det bedste, så det undrer os egentlig ikke.





_________________________________________________________________________________

Sprotoften

Efter vores besøg i midtbyen gik turen til Sprotoften. Sprotoften og området heromkring er det første som man bliver mødt af, hvis man kommer ad landevejen mod Nyborg. Det viser desværre ikke nogen smuk side af Nyborg. Sprotoftens bygninger og boliger er såmænd fine nok og de er ret flot placeret i forhold til vejen, da man ser dem fra en skæv vinkel. Boligblokkene er omgivet af græsområder og det virker egentlig hyggeligt nok. Men tager man et blik til den anden side af vejen, så ser det straks værre ud. Ved første øjekast ligner det bare en række butikker, men indimellem kommer der huller mellem bygningerne og man bliver mødt af denne forfærdelige bygning
Det er på ingen måde nogen pæn side af Nyborg og det associere nærmest til en ghetto. Det er et trist syn og er noget som særligt kan skræmme børnefamilier fra at flytte til byen. Det er et ærgerligt førstehåndsindtryk at få af byen og det må klart være det værste ved Nyborg som vi mødte på vores tur.
Hvis der skal kåres det bedste, så må det være den måde som ældre bygninger spiller ind i det moderne byliv.

- Mia Lunde og Jonas Mandix

Ingen kommentarer:

Send en kommentar