mandag den 22. oktober 2012

Mia L, Ester og Jonas

side 11

Og bageren i Vangede var fuldstændig cool, og engang da Mor havde været ved at knække brødkniven på et franskbrød han solgte hende, og det så viste sig at der var et halvt kosteskaft i franskbrødet og hun så gik derned med brød og kosteskaft, så sa’e han bare: ”Åh, tusind tak - det var sateme dejligt De fandt den og kom med den... De aner ikke hvor jeg har savnet dén blomsterpind”… - Og Mor fik sgu ikke en gang et andet brød.



Dan Turéll

side 24
Lyngbyvejen skilte Vangede fra Gentofte, og på villasiden i Gentofte talte man direkte og åbenlyst om ”den rigtige side” og ”den forkerte side”. Man boede på den rigtige eller den forkerte side at Lyngbyvejen … Så enkelt var det. Vores side Vangede-siden, var selvfølgelig The Wild Side, siden med lossepladsen, husvildebarakkerne, børnehjemmene og idiotanstalten. Gentofte-siden, den pæne side: den med villavejene og rådhuset og stadion’et og gymnasierne

side 38
Og Vangedes spritter han hed Crobby og var en stor skægget fyr, og der var ganske vist andre sprittere, men han var den der hørte mest til i Vangede. […] Crobby sad næsten altid dér i Nymosen på sin bænk og drak, men var aldrig rigtig fuld og blev aldrig nogen sinde vred eller ophidset. Han sad og fortalte børnene historier om hvad han havde oplevet, og rundt omkring inviterede man ham tit til middag, fordi han sikkert ville ha godt af noget varmt og fast. Og nu og da hjalp han til hos slagteren og købmanden og fik lidt for det og kvinderne i De Gule Huse plejede at bruge ham som baby-sitter når de skulle på indkøb.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar